Hey,

Leuk dat je op m'n website aan het rondkijken bent. Ik ben dus Maarten en ben 24 jaar oud. Ik ben woonachtig in friesland en fotografie is samen met websites maken mijn hobby.

Nog een klein stukje van hoe ik ben begonnen met fotograferen.
In het voorjaar van 2004 ben ik geïnspireerd door fotografie. Ik zag prachtige foto’s van vlinders staan. Ik had er nog nooit bij stilgestaan dat fotografie zo mooi kon zijn. Ik had een pencam, zo’n ding wat een foto produceert maar meer ook niet. Ik had er nooit bij stilgestaan dat fotografie veel meer inhield. En dat was voor mij de doorslag om ook eens een camera te gaan kopen.

Ik ben toen begonnen met een Canon powershot  camera. De A60 om precies te zijn. Dat was echt een goede camera om de beginselen van fotografie te leren. Ik heb met die camera veel foto’s genomen die op deze website te vinden zijn.  Helaas kreeg deze camera na ongeveer een jaar en 35.000 foto’s verder beeld problemen.  Hij gaf her en der storing in de foto zelf en het beeld gaf paarse strepen.

Een paar weken later kreeg ik een nieuwe camera als cadeau. Midden in de zomer dus ik kon m’n lol weer op. Het was de Fuji s5500. Wederom ook een mooie camera die veel optische zoom heeft. De macro functie viel wat tegen van deze camera, en macro is toch een van de dingen die mij het meest boeit qua fotografie. 

Ik heb in januari een macrolens gekocht (de dcr-250 van Raynox) en daarmee heeft de camera geen beperkingen meer qua macrofotografie. Door die macrolens is passie van macrofotografie alleen maar groter geworden.

Eind mei 2006 heb ik een Canon 10d gekocht. Mijn eerste dslr camera. Wat een verschil is dit ten opzichte van mijn vorige camera. Ben er nog steeds erg blij mee en ik fotografeer nog steeds met veel plezier.

Maarten