Photoshop.
Verscherpen
Kleurwaas over de foto’s
Donkere vlakken oplichten in de foto

Ik doe een hoop van mijn nabewerkingen met photoshop. Omdat ik er al behoorlijk in thuis ben volgen hieronder een paar simpele stappen om je foto een extra impuls te geven.

Verscherpen:

Mijn foto’s verscherp ik meestal met USM (unsharpen mask). Vooral als de foto’s verkleind zijn lijkt het vaak of de scherpte uit de foto’s is verdwenen. Door usm over je foto heen te gooien, kun je die scherpte weer terug toveren. De optie om te verscherpen kun je vinden onder: filer->sharpen->unsharp mask
Mijn instellingen voor de usm zijn meestal:
Amount: 200
Radius: 0,3
Threshold: 0
Ik verscherp mijn foto’s meestal alleen na het verkleinen. Je kan het ook voor het verkleinen doen, maar meerdere keren achterelkaar verscherpen levert je een hoop extra ruis in de foto’s op. Mocht het verscherpen te heftig zijn, dan kan je door middel van de amount te verminderen de scherpte verminderen. Let op dat je het niet overdone gebruikt!

Kleurwaas over de foto’s

Vaak die je dat foto’s een bepaald e kleurwaas bevatten. Vaak is de kleurwaas op te lossen door een tegenovergestelde kleur toe te voegen. Doormiddel van de optie variations is dit zeer effectief te doen, en krijg je meteen te zien wat het resultaat moet worden.
De optie variations is te vinden onder: image->ajustments->variations.

Donkere vlakken oplichten in de foto:

Vaak zie je dat je foto mooi belicht is, maar dat sommige stukje eigenlijk net iets meer licht konden gebruiken. Dit is snel gedaan met photoshop.
Je opent je foto in photoshop en drukt vervolgens op control + alt + de tilde knop (~). Vervolgens klik je op control + shift + i om de selectie om te draaien.
Je gaat nu naar image->ajustments->shadow/highlight. Als de belichting goed is kan je nu op ok drukken, is het te heftig, dan kan je met de schuifjes de instellingen wat fijner instellen.